DE REKERE

We kijken uit naar 2019

Vooruit kijken. Dat is het motto van De Rekere. 2018 was een turbulent jaar met veel bestaande en diverse nieuwe activiteiten. Die tendens zetten we komend jaar voort.

Afgelopen jaar is hard gewerkt aan een beleid dat is gebaseerd op een zakelijke inslag met een sociaal karakter. Doel was een financieel gezond wijkcentrum waar ruimte is voor sociale activiteiten, zowel voor wijkbewoners als andere gebruikers. Dat heeft geleid tot de plaatsing van een Max Mobiel, een proef met het Contactpunt en de start van de PlusBus.

Zaken op orde

Ons huishoudboekje is op orde, het pand is opgeknapt en met de gemeente is constructief overleg over een jaarlijkse subsidie. Het aantal vrijwilligers is constant en de staf bestaat inmiddels uit drie medewerkers. Deze factoren maken dat we de lopende zaken kunnen uitvoeren en nieuwe ontwikkelingen oppakken.

Pand opgeknapt

Afgelopen jaar is ons pand grondig opgeknapt. Het dak is waterdicht en het houtwerk aan de buitenzijde is geschilderd. Nagenoeg alle oude plafondplaten zijn vervangen, waarbij de TL-verlichting heeft plaatsgemaakt voor moderne LED-lampen. De toiletten op de eerste verdieping zijn gemoderniseerd. Een digitale krant in de hal informeert de bezoekers over laatste nieuws en het spandoek aan de voorzijde nodigt passanten uit om ‘gezellig binnen te komen’. Komend jaar buigen we ons over de inrichting van het voormalig schoolplein aan de achterkant van het pand. Daar zijn meerdere plannen voor. Kortom, De Rekere is wat betreft activiteiten, gebouw én bezetting klaar voor de toekomst.

Open Dag in februari 2019

De plannen voor 2019 presenteren we op zaterdag 9 februari van 14.00 – 17.00 uur. De deur staat dan wijd open en iedereen is welkom om kennis te maken met de vele uiteenlopende activiteiten en de plannen voor het nieuwe jaar. Noteer de datum vast in de agenda!

Fijne feestdagen

Dit was de laatste nieuwsbrief van dit jaar. We wensen onze lezers fijne feestdagen en een goed, gezond en gelukkig 2019. Graag tot in het nieuwe jaar.

Ruimte reserveren

Via dit formulier kunt u een ruimte reserveren voor uw feest, vergadering of activiteit.

Aanmelden vrijwilligers

We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken, wil jij ons daarbij helpen? Meld je dannu aan.

Informatie aanvragen

Heb je vragen? Schroom niet en stel ze aan ons.