DE REKERE 2.0

Laat je op zaterdag 9 februari verrassen in De Rekere

“Op zaterdag 9 februari laten we tijdens de open dag zien wat we in huis hebben. Dat is meer dan veel mensen denken. De deuren staan die middag van 14.00 – 17.00 uur open. We richten ons vooral op gezinnen met kinderen. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom”, aldus bestuurslid Erik de Mink van De Rekere.

Er is zaterdag 9 februari veel te doen in De Rekere: live muziek, een DJ, een dansworkshop van Sizzling Salsa, voordrachten van Kunstcollectief Huiswaard, een demonstratie tafeltennis en verschillende presentaties. Voor jonge kinderen is er een speciaal programma én een prijsvraag met leuke prijzen. De jeugd kan zich creatief uitleven met graffiti. Volwassenen maken kans op een van de vijftien goedgevulde boodschappentassen.

Tall Fat and Ugly   Pannenkoeken bakken

kids schminkenOntvangst met een drankje

De Mink: “Bezoekers ontvangen we met een kopje koffie of thee of een glaasje fris. We serveren tevens vers gemaakte soep en heerlijke hapjes, gemaakt door de nieuwe huiskok. Acu-Putten (acupunctuur en massages) en Vida Sana Ya (pilates met persoonlijke aandacht) laten de bezoekers kennismaken met hun activiteiten. Daarnaast is er informatie over diverse sociale en maatschappelijke onderwerpen, zoals vrijwilligerswerk, gezond bewegen en vervoer op maat met behulp van de Max Mobiel. Wethouder Marcel van Zon is aanwezig bij de start van de open dag.”

Genoeg te doen

“Die middag brengen we nadrukkelijk onze activiteiten voor de jeugd onder de aandacht. Het gaat om leuke dingen voor jonge kinderen als zelf pannenkoeken bakken, schminken, knutselen en discodansen. De iets oudere jeugd heeft de mogelijkheid om een eigen demo op te nemen of mee te werken aan Street Art en graffitikunst onder leiding van de medewerkers van jongerenwerk Straatgeluid. Ook volwassenen en ouderen kunnen die middag hun hart ophalen. We praten hen graag bij over alles wat in De Rekere wordt georganiseerd op sociaal, sportief, educatief en cultureel gebied. Daarvoor hebben we voldoende mogelijkheden. Er is ruimte voor ontspanning, we hebben een professionele keuken met bijbehorend restaurant, een aparte sporthal en er zijn sfeervolle ruimtes voor optredens, lezingen of zakelijke- en feestelijke bijeenkomsten.”

Uitgebreid aanbod

“Veel activiteiten in De Rekere vinden zowel overdag als ’s avonds en in de weekenden plaats. Tekenen, schilderen, dansen, zingen, computerles, yoga, pilates, biljarten of darten, het is allemaal mogelijk. Koken met vrienden? Huur dan de keuken af. Je eigen feestje vieren? We hebben een horecavergunning, professioneel licht en geluid en een mooie zaal met ruimte voor wel 250 gasten! Ouderen weten ons te vinden voor gezellige bingo- en klaverjasmiddagen, Samen Verder organiseert leuke middagen voor senioren en de Max Mobiel kan worden gereserveerd voor vervoer op maat. Kortom, er is veel te doen voor alle leeftijden. Kom zaterdag 9 februari binnen en laat je verrassen. De koffie staat klaar!”

De Rekere, Drechterwaard 16 in Alkmaar, houdt zaterdag 9 februari van 14.00 – 17.00 uur open dag.

Ruimte reserveren

Via dit formulier kunt u een ruimte reserveren voor uw feest, vergadering of activiteit.

Aanmelden vrijwilligers

We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken, wil jij ons daarbij helpen? Meld je dannu aan.

Informatie aanvragen

Heb je vragen? Schroom niet en stel ze aan ons.